Δήμος Χαϊδαρίου: Η γνώση το πρώτο εφόδιο για την πρόληψη και την υγεία της Καρδιάς

Η γνώση το πρώτο εφόδιο για την πρόληψη και την υγεία της Καρδιάς
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου από τη Β’ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου εκδήλωση με θέμα «ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ;»
Στη θεματική εκδήλωση, το συντονισμό της οποίας είχε ο Καθηγητής Καρδιολογίας Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης, αναφέρθηκαν σοβαρά θέματα για την πρόληψη της καρδιοπάθειας, μια νόσου που γίνεται ολοένα και συχνότερη στην εποχή μας ιδιαίτερα στις ηλικίες των 40 και 50 ετών αλλά και νεότερες.
Η γνώση αποτελεί το πρώτο εφόδιο για να προστατέψει κανείς την καρδιά του και την υγεία του, συμφώνησαν όλοι οι εισηγητές. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στα παρακάτω θέματα:
• Ο ρόλος της χοληστερίνης στη στεφανιαία νόσο, από τον Λουκιανό Ραλλίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας.
• Συγκοπή και αιφνίδιος θάνατος, από την Παναγιώτα Φλεβάρη, Καρδιολόγο και Διευθύντρια ΕΣΥ.
• Αρτηριακή υπέρταση: Διάγνωση και θεραπεία, από την Ελένη Τριανταφυλλίδη, Καρδιολόγο και Επιμελήτρια Α’ΕΣΥ.
• Οι βλαπτικές επιδράσεις του καπνίσματος στην καρδιά – Τρόποι διακοπής, από την Καλλιρρόη Κουρέα, Καρδιολόγο και Ακαδημαϊκή Υπότροφο.
Σαν Δημοτική Αρχή θέλουμε να ευχαριστήσουμε του εξαίρετους επιστήμονες που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση μεταδίδοντας οδηγίες και συμβουλές πρόληψης στο κοινό που παρακολούθησε.

Διαβάστε επίσης