Δήμος Χαϊδαρίου :Νέες Σχολικές Βιβλιοθήκες

 

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκαν οι νέες Σχολικές Βιβλιοθήκες σε τέσσερα σχολεία του Δήμου μας. Πρόκειται για το 4ο,7ο,9ο και 10ο Δημοτικό. Οι νέες Βιβλιοθήκες συμπεριλαμβάνονται στο «Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων». Ο εξοπλισμός τους ήταν έργο ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 3000€ ανά σχολείο (για προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού και βιβλίων), με φορέα χρηματοδότησης το ΥΠΠΕΘ. Διαχειριστής του έργου ήταν η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ενώ στενή ήταν η συνεργασία με τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων. Επιπλέον, μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου έγιναν όλες οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις στους χώρους των Βιβλιοθηκών.

Στο επόμενο διάστημα θα γίνει και η ψηφιακή διασύνδεση των νέων Βιβλιοθηκών με τη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη (πρώην Αίθριο), ενώ έχει γίνει ήδη αίτημα να ενταχθούν και άλλα σχολεία στο πρόγραμμα την επόμενη σχολική χρονιά

(2ο και 3ο Δημοτικό).

Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι η δημιουργία όλων εκείνων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την υψηλού επιπέδου δωρεάν μόρφωση όλων των παιδιών στο δημόσιο σχολείο, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των γονιών.

Διαβάστε επίσης