Δήμος Χαϊδαρίου: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων

Το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαΐου ολοκληρώθηκαν η ημιτελική και τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου για το 2018 στο Δήμο Χαϊδαρίου. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου. Στο φετινό τουρνουά συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές, αγόρια και κορίτσια,  απότα Σχολεία του Χαϊδαρίου καιπραγματοποιήθηκανδεκάδες αγώνες. Η συμμετοχή για όλους ήταν δωρεάν.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε το 3οΔημοτικό,το οποίο νίκησε στον τελικό της Κυριακής με σκορ1-0 το 4ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ στο μικρό τελικό την τρίτη θέση κατέκτησε το 8ο Δημοτικό Σχολείο το οποίο επικράτησε στον αγώνα με το 11ο με σκορ 4-2 στα πέναλτι.

Τίμησε με την παρουσία του ο Ποδοσφαιριστής της SuperLeagueΚόρμπος Παναγιώτης που φέτος αγωνίστηκε με την ομάδα του Πανιωνίου. Το παρόν έδωσε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στοφετινό τουρνουά, όπως και στο περσινό δόθηκε συνέχεια στην καλλιέργεια του ευ αγωνίζεσθε, προήχθησαν οι αξίες της συλλογικότητας και της συνεργασίας μέσα από το παιχνίδι, ξεχώρισαν ιδιαίτερα ταλέντα στο ποδόσφαιρο αλλά κυρίως ευχαριστήθηκαν όλα τα παιδιά με τη συμμετοχή τους, είτε κέρδιζαν, είτε έχαναν. Το τελευταίο έχει τη μεγαλύτερη αξία για όλους μας.

Έπειτα από τις απονομές στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, τόνισε:

«Σε μια εποχή που ο αθλητισμός είναι εμπόρευμα και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο αξιοποιείται για την προώθηση πολιτικών στόχων, τα παιδιά μας έστειλαν ένα τεράστιας σημασίας κοινωνικό μήνυμα. Ανέδειξαν ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι για όλους, να μπορεί η νεολαία να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στις αθλητικές δραστηριότητες.

Το επόμενο διάστημα ακολουθούν το Διήμερο Αγώνων Κλασσικού Αθλητισμού «Σουκατζίδεια 2018», το Τουρνουά Basket 3on3 για μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ και την ΕΟΚ στις 16 & 17 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο Χαϊδαρίου και φυσικά το Καλοκαιρινό Camp του Δήμου μας που ξεκινά στις 25 Ιουνίου και θα διαρκέσει για 28 ημέρες συνολικά, οι δυο σεζόν.

Από τη μεριά μας, ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε διοργανώσεις όπως το Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην προώθηση τέτοιων κοινωνικών μηνυμάτων γιατί είναι βαθειά μας πεποίθηση, ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων, αφού συμβάλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του ατόμου.»

Διαβάστε επίσης