Δήμος Χαϊδαρίου: 25ο διήμερο κλασσικού αθλητισμού

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Διήμερο Κλασσικού Αθλητισμού 2018 αφιερωμένο στη μνήμη του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ενός από τους 200 εκτελεσμένους Κομμουνιστές την 1η Μάη 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Το Διήμερο Κλασσικού αθλητισμού αποτελεί εδώ και χρόνια θεσμό για την πόλη μας. Είναι ένα αθλητικό γεγονός, μια ετήσια συνάντηση των μικρών αθλητών από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, που γεμίζει χαρά του συμμετέχοντες, αναδεικνύονται τα νέα ταλέντα του στίβου καιενθαρρύνονται πολλά περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Αυτή τη χρονιά η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ήταν εκατοντάδες οι νέοι αθλητές, παιδιά όλων των Δημοτικών μας σχολείων που πήραν μέρος. Διαγωνίστηκαν και είχαν αξιόλογες επιδόσεις και ορισμένοι από αυτούς ξεχώρισαν και για τις αθλητικές τους ικανότητες.

Το βασικό είναι ότι όλα τα παιδιά, πήραν ένα μάθημα που δε διδάσκεται στα θρανία, ούτε το βρίσκει κανείς στα βιβλία. Είναι οι αξίες του ευ αγωνίζεσθε, της συλλογικής προσπάθειας, της ευγενούς άμιλλας, έμαθαν να προσπαθούν και να μην τα παρατάνε, να κοπιάζουν για το αποτέλεσμα, να ανταμείβονται ηθικά για την προσπάθεια. Τα παραπάνω είναι εφόδια που θα τα καβαλάνε στη φαρέτρα τους στον αγώνα της ζωής.

Ως Δημοτική Αρχή, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε παρόμοιες αθλητικές συναντήσεις με αυτό το περιεχόμενο να γίνονται συχνότερα. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί να σφυρηλατήσει και να πλάσει την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου με τρόπο τέτοιο που να αντιστέκεται και να ξεπερνά τις δυσκολίες της ζωής. Οφείλει να είναι συστατικό στοιχείο της διαπαιδαγώγησης των νέων, ενώ αποτελεί αντίπαλο δέος στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, διεκδικούμε σταθερά από το Κράτος χρηματοδότηση για τη συντήρηση και διαμόρφωση νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, όχι προίκα στα επαγγελματικά σωματεία, αλλά για να μπορούν οι νέοι να αθλούνται ανεμπόδιστα.

Ανανεώνουμε το αθλητικό μας ραντεβού για το μεγάλο ΤουρνουάBasket 3on3 που θα γίνει στις 16 και 17 Ιουνίου στην πόλη μας, ευχόμαστε πολλά συγχωρητήρια σε όλους τους αθλητές και ένα μεγάλο μπράβο σε όσους διακρίθηκαν.

Τέλος, θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους εργαζόμενους στο τμήμα αθλητισμού για την άρτια διοργάνωση. Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε το Γ.Σ. Χαϊδαρίου για την πολύτιμη βοήθειά του.

Διαβάστε επίσης