Δήμοσ Χαϊδαρίου:Με Μεγάλη Επιτυχία Ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις.

Αποκριάτικοι ρυθμοί, ξέφρενοι χοροί, φαντασία και πολύχρωμες στολές έδωσαν το στίγμα της Κυριακής της Αποκριάς, με τους καρναβαλιστές να κατακλύζουν κάθε σημείο από την αρχή της κεντρικής οδού Καραϊσκάκη έως το τέλος της.

Η παρέλαση των Καρναβαλιστών ξεκινούσε από την πλατεία Δημοκρατίας (πρώην Αίθριο) και τερμάτιζε στην Πλατεία Ηρώων όπου στήνονταν ένα ξέφρενος υπαίθριος χορός.

Στη μεγάλη παρέλαση του Χαϊδαριώτικου Καρναβαλιού συμμετείχαν χιλιάδες Χαϊδαριωτών αλλά και επισκέπτες κόσμου από τους γειτονικούς Δήμους.

Πρωταγωνιστές, φυσικά ήταν τα παιδιά αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι με τη ζωντάνια τους και το κέφι τους απογείωσαν τη διασκέδαση ολόκληρης της παρέλασης. Ομάδες με εντυπωσιακές στολές, ευφάνταστα άρματα και παιδάκια από τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία με τους γονείς τους, κατέκλεισαν τους δρόμους της πόλης, ενώ μαζί τους ήταν το «Έρεισμα», ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής, το Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής, οι Σύλλογοι Άνω και Κάτω Αφαίας, οι Σχολές Χορού Lillium και Dance Club αλλά και πολλά γκρουπ από παρέες.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από την Τσικνοπέμπτη και το Γλέντι των ΚΑΠΗ, συνεχίστηκαν με το Πάρτι των παιδιών στον πεζόδρομο του Δάσους και τη μεγάλη παρέλαση μασκαράδων και αρμάτων την Κυριακή, με το κάψιμο του καρνάβαλου στη Γιαννιώτικη Τζαμάλα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ ολοκληρώθηκαν, με μεγάλη επιτυχία την Καθαρά Δευτέρα με τα παραδοσιακά Κούλουμα στο Δαφνί και το πέταγμα του χαρταετού από το πρωί έως αργά το απόγευμα!

Για μία ακόμα χρόνια, τις εκδηλώσεις αγκάλιασαν πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών. Η συμμετοχή νέων και παιδιών την ημέρα της παρέλασης ξεπέρασε κάθε προσδοκία με χιλιάδες καρναβαλιστών να γεμίζουν ασφυκτικά το κέντρο της πόλης.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε χρόνο με το χρόνο τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις, αλλά κυρίως, θα φροντίζουμε σταθερά να έχουν πρόσβαση σε αυτές όλος ο κόσμος, παιδιά, νεότεροι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, γιατί όλοι δικαιούνται άμεση πρόσβαση στην ψυχαγωγία και τον πολιτισμό.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε, τους μαζικούς φορείς τις πόλεις μας, τα Σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων, τους Εθνικοτοπικούς Συλλόγους και τις Σχολές Χορού, οι οποίοι απέδειξαν ότι όταν έχουν ελεύθερο βήμα έκφρασης και συμμετοχής μπορούν να παίζουν σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου.

Χρόνια Πολλά με Υγεία σε όλους!

Του Χρόνου και πάλι εδώ, για το Χαϊδαριώτικο Καρναβάλι 2020!

Διαβάστε επίσης