Δήμους Ηρακλείου Αττικής: Συνάντηση Πατούλη – Μπάμπαλου

Συμφωνία Μπάμπαλου – Πατούλη για επιτάχυνση των έργων που κάνουν το Ηράκλειο καλύτερο

Νίκος Μπάμπαλος: «Οφείλουμε να δουλέψουμε, να συνεργαστούμε και να πετύχουμε όσα απαιτούν από εμάς οι πολίτες»

Γιώργος Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε στενά με το σύνολο των Δημάρχων της Αττικής με στόχο την  ισότιμη ανάπτυξη και την υλοποίηση σημαντικών έργων προς όφελος των πολιτών»

Την επίσπευση των διαδικασιών που θα βάλουν μπροστά τα μεγάλα έργα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής συμφώνησαν ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, και ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στα γραφεία της Περιφέρειας. Στο τραπέζι της συζήτησης μπήκαν τα έργα που ήδη «τρέχουν» στο πλαίσιο συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας, καθώς και οι νέες προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει η δημοτική αρχή για την χρηματοδότηση έργων και δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Ηρακλειωτών, κάνουν την πόλη καλύτερη.

Για τα έργα που είναι ήδη στον προγραμματισμό και είτε έχει ήδη εγκριθεί, είτε εκκρεμεί η χρηματοδότηση, περιφερειάρχης και δήμαρχος κανόνισαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, αντίστοιχα, να είναι σε άμεση επαφή για τον καλύτερο συντονισμό των κοινών τους δράσεων προκειμένου να επιταχυνθούν οι απαιτούμενες ενέργειες που απομένουν.

Έτσι λοιπόν, σε άμεση προτεραιότητα μπαίνει η ολοκλήρωση της ανάπλασης της λεωφόρου Ηρακλείου και τα έργα μετατροπής του σε ένα δρόμο σύγχρονο, ασφαλή και λειτουργικό, αλλά και η χρηματοδότηση της υπογειοποίησης της οδού Μελίνας Μερκούρη, ώστε να απαλλαγεί το κέντρο του Ηρακλείου από την διαμπερή κυκλοφορία που σήμερα φορτώνει τις γειτονιές.

Επιπλέον, ο Νίκος Μπάμπαλος ανέλυσε στον Γιώργο Πατούλη όσα σχεδιάζει η δημοτική αρχή για την επόμενη περίοδο, με νέα έργα και δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του Δήμου, την βελτίωση της διαχείριση των απορριμμάτων, την προαγωγή της Υγείας, ζητώντας την στήριξη των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Περιφέρειας Αττικής. Ο Γιώργος Πατούλης δεσμεύθηκε ότι όλες οι ώριμες προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την πόλη θα εξεταστούν θετικά και θα ενταχθούν στον προγραμματισμό της Περιφέρειας.

«Προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι για την επόμενη περίοδο να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ώριμων μελετών για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής. Για την υλοποίηση αυτού του αναπτυξιακού στόχου θα αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και για οριζόντιες δράσεις υπέρ των πολιτών σε όλο το Λεκανοπέδιο. Δήμοι, επιστημονικοί φορείς Εκκλησία και τοπικές κοινωνίες θα συνεργαστούμε στενά με κεντρικό στόχο την προαγωγή της πρόληψης στην υγεία, στην άθληση και στην ανακύκλωση», τόνισε μετά την συνάντηση ο περιφερειάρχης Αττικής.

«Έχουμε αποδείξει ότι με σοβαρότητα, σχέδιο και μεθοδικότητα καταφέρνουμε να βρίσκουμε λύσεις και πηγές χρηματοδότησης για τα έργα που αλλάζουν την πόλη μας προς το καλύτερο, για τις παρεμβάσεις που κάνουν την καθημερινότητα του Ηρακλειώτη πιο άνετη. Χαίρομαι που ο Γιώργος Πατούλης, ένας άνθρωπος που ξέρει καλά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι στο ίδιο μήκος κύματος: ότι δηλαδή οφείλουμε να δουλέψουμε, να συνεργαστούμε και να πετύχουμε όσα απαιτούν από εμάς οι πολίτες, όσα αξίζουν για τους δημότες μας», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Διαβάστε επίσης