Δήμου Χαϊδαρίου:Απελευθέρωση Άγριων και Ωδικών Πουλιών.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Μια πολύ ωραία δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/2 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Αγίου Χριστοφόρου, όπου απελευθερώθηκαν άγρια και ωδικά πτηνά που είχε περιθάλψει η εταιρία προστασίας άγριων ζώων anima.

Τα πουλιά τα είχε κατασχέσει το Αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου από παράνομο εμπόριο που γίνεται στο Σχιστό.

Τα πουλιά ελευθέρωσαν οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου στο Δαφνί, παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό μάθημα για το σεβασμό που πρέπει να έχει ο άνθρωπος για το φυσικό περιβάλλον.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος τόνισε στους συγκεντρωμένους μαθητές πόσο σημαντικό είναι για τον άνθρωπο το φυσικό περιβάλλον αφού δίχως αυτό δε μπορεί ούτε ο ίδιος να ζήσει. Τόνισε, ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος, η μείωση των άγριων ζώων χρόνο με το χρόνο, είναι αποτελέσματα της ασυδοσίας του ανθρώπου. Γι’ αυτό, απαιτείται οι νέες γενιές να έχουν γερές βάσεις, γνώσεις και αξίες τέτοιες που να φτιάχνουν προσωπικότητες οι οποίες θα σέβονται και θα προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Τέλος, ευχαρίστησε τους δασκάλους, τις αρμόδιες αρχές και τους εθελοντές που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό μάθημα.

Επίσης, στην εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διοικητής του ΑΤ Χαϊδαρίου Κώστας Παχής, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αδάμ Στάμου και η Δασάρχης Αιγάλεω Ειρήνη Σούρα.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!

 

Διαβάστε επίσης