ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ»

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Διαμαντής Παλαιολόγος” διακρίνεται για την αξία του λαμβάνοντας ακόμα μια χρονιά, το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας EFFE Label 2019-2020 από το European Festivals Association (EFA) . Ενώ θα παρουσιάζεται πλέον στην διεθνή πλατφόρμα www.festivalfinder.eu

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΩΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ!

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ 7ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ»

Πλούσιες οι παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ με #meraki όπως αποτυπώνονται στο καινούριο video για το 7ο Φεστιβάλ. 

 Η μεγάλη αυτή γιορτή παράδοσης και πολιτισμού αφιερώνεται στη μνήμη του Σκοπελίτη χοροδιδασκάλου και εκπαιδευτικού Διαμαντή Παλαιολόγου, που  διέδωσε στις νέες γενιές τις αξίες της δημιουργίας και της προσφοράς αλλά και  της τέχνης του παραδοσιακού χορού. Μια ανοικτή γιορτή που φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο και αναδεικνύει την Σκόπελο ως κέντρο λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

Το βραβευμένο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»  που διακρίθηκε και βραβεύτηκε για την καινοτομία και τις καλές πρακτικές που ακολουθεί, επιστρέφει για έβδομη χρονιά στις 25, 26, και 27 Αυγούστου 2019 στη Χώρα της Σκόπελου. 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ όλο το νησί παίρνει μέρος στη μεγάλη γιορτής της παράδοσης καθώς  περισσότεροι από 600 χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν το «παρών» στις παραστάσεις, τα σεμινάρια, τα γλέντια, τις εκδρομές, τα πάρτι, τις ημερίδες και τις ξεναγήσεις.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που μέλος του European Folklore Festival Association, διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» ενώ για ακόμα βάζει την Σκόπελο στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη για τρεις ολόκληρες ημέρες στην καρδιά του Αυγούστου.  Η Σκόπελος θα είναι το σημείο συνάντησης και πολιτισμικής συνεύρεσης για εκατοντάδες χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες θεατές που δίνουν και φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στη Σκόπελο για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης