Ελευσίνα 2021:Olivier Grossetete, “Συμμετοχικό Εφήμερο Μνημείο”

Μια Μεγάλη Συμμετοχική Γιορτή από την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

 

Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών «υψώθηκε» στα 14 μέτρα το εμβληματικό κτήριο «Κρόνος». Μια πραγματική γιορτή όπου νέοι και μεγαλύτεροι δημιούργησαν με την επιμέλεια του Γάλλου καλλιτέχνη Olivier Grossetete ένα μέρος του ιστορικού εργοστασίου χρησιμοποιώντας περίπου χίλια (1.000) χάρτινα κιβώτια και περισσότερες από πεντακόσιες (500) ειδικές κατασκευές.

Το Συμμετοχικό Εφήμερο Μνημείο, πράγματι εξελίχθηκε σε ένα καλλιτεχνικό έργο-εμπειρία με κεντρικούς συντελεστές τους κατοίκους της πόλης όλων των ηλικιών.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης  ο οποίος ειδικεύεται στη δημιουργία συμμετοχικών έργων στον δημόσιο χώρο, εργάστηκε με τους βοηθούς του και με σχολεία, συλλόγους και ομάδες κατοίκων της Ελευσίνας μέσα από εργαστήρια-σεμινάρια όπου προ-κατασκευάστηκαν τα 500 τεμάχια του Κρόνου.

Χτες, Κυριακή 10 Νοεμβρίου (από τις 11:00 έως τις 20:00) παρά τις μικρές δυσκολίες που δημιούργησε ο καιρός με τη συμμετοχή όλων των ομάδων της προετοιμασίας, των Ελευσίνιων και των συμμετεχόντων της Συνάντησης Πολιτισμός 2030 το βιομηχανικό μνημείο Κρόνος μετατράπηκε μια συλλογική γιορτή γύρω από αυτό α στην κεντρική πλατεία Ελευσίνας, την πλατεία Ηρώων.

Με τον ίδιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί και η συμμετοχική απεγκατάσταση του έργου την Τρίτη μέρα (12.11.2019) με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής αλλά και όποιου/ας επιθυμεί να γίνει μέρος ενός αξέχαστου ομαδικού παιχνιδιού και της επετειακής γιορτής (11:00 – 13:00). Το έργο ήταν προγραμματισμένο να απεγκατασταθεί τη Δευτέρα 11/11, αλλά λόγω της επιθυμίας των κατοίκων, η παρουσία του θα κρατήσει ακόμα μία ημέρα.

Διαβάστε επίσης