Η ΝΔ αδειάζει την Άννα Ασημακοπούλου για τον Παπαουλάκη (βίντεο)

Ενώ και η ίδια επιχειρεί να ανασκευάσει την χθεσινή της ομολογία ότι ο γνωστός για το μαύρο στην ΕΡΤ και τον σκανδαλώδη διαγωνισμό της DIGEA, Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νίκος Παπαουλάκης, είναι σύμβουλός της – «Προφανές το ασυμβίβαστο», σημείωναν την Τετάρτη πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής τονίζοντας ότι προβλέπεται πειθαρχική ευθύνη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία

Επιχείρηση… όπισθεν ολοταχώς από τη ΝΔ μετά τη χθεσινή ομολογία της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ, Άννας Ασημακοπούλου ότι  ο  γνωστός για το μαύρο στην ΕΡΤ και τον σκανδαλώδη διαγωνισμό της DIGEA, Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νίκος Παπαουλάκης,  είναι σύμβουλός της. «Δεν έχει επίσημη σχέση συμβούλου με τη Ν.Δ. ο συγκεκριμένος κύριος. Πάρθηκαν αποσπασματικά οι δηλώσεις μου. Ζήτησα να με συμβουλέψει ως σύμβουλός μου στη συγκεκριμένη σύσκεψη» δήλωσε σήμερα η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, επιχειρώντας να ανασκευάσει τη χθεσινή της παραδοχή:

Την ανακολουθία της κ. Ασημακοπούλου σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Βάκη θυμίζοντας επίσης ότι το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ είναι σύμβουλος βουλευτή, επιφέρει πειθαρχική ευθύνη σύμφωνα με το άρθρο 10 του νόμου 4070/2012. Παράλληλα, υπενθύμισε πως ο κ. Παπαουλάκης ήταν «ο άνθρωπος που τράβηξε τη πρίζα από την ΕΡΤ και συνέβαλε στη διενέργεια του διαγωνισμού – παρωδία της Digea».

Επιχειρεί να τα «μαζέψει» και ο Κυρανάκης

Παρά την χθεσινή (Τετάρτη 11/10) παραδοχή της αρμόδιας τομεάρχου ότι είναι σύμβουλός της, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ υποστηρίζει σήμερα πως δεν υπάρχει καμία άμισθη ή έμμισθη σχέση του κόμματος με τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ Ν. Παπαουλάκη. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 αναφέροντας πως για την υπόθεση Παπαουλάκη “δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό”. Τόνισε πως “δεν είναι αξιοσημείωτο ότι η συμμετοχή του κ. Παπαουλάκη στη συνάντηση που είχε η κ. Ασημακοπούλου με ιδιοκτήτες ραδιοσταθμών έγινε στα γραφεία της ΝΔ”. Πρόσθεσε ότι “ο κ. Παπαουλάκης δεν είναι σύμβουλος της κ. Ασημακοπούλου”, αν και η ίδια το παραδέχτηκε χθες σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο 24/7, λέγοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου και πως είναι σύμβουλός της. Όταν ακούστηκε στον αέρα η δήλωσή της, ο κ. Κυρανάκης απάντησε ότι “η δήλωση της κ. Ασημακοπούλου ήταν άστοχη και δεν εννοούσε αυτό που είπε”. Σημείωσε δε ότι “ο κ. Παπαουλάκης δεν έχει καμία άμισθη ή έμμισθη σχέση με τη ΝΔ”.

Θυμίζουμε ότι  παρουσία του αντιπροέδρου της ανεξάρτητης αρχής ΕΕΤΤ σε ρόλο συμβούλου της ΝΔ σε συνάντηση της τομεάρχη ψηφιακής πολιτικής Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου με εκπροσώπους των ιδιωτικών ραδιοσταθμών, αναδείχθηκε σε μείζον ζήτημα ηθικής τάξης.

Η τομεάρχης της ΝΔ υπερασπίστηκε χθες τον Νίκο Παπαουλάκη, δηλώνοντας ότι για την ίδια δεν προκύπτει θέμα ασυμβίβαστου, με τον υπουργό Μεταφορών κι Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη να «μένει στήλη άλατος» και να  ενημερώνει τον Νίκο Παππά για το ζήτημα, προαναγγέλλοντας ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις. Ο εν λόγω σύμβουλος είναι γνωστός για το μαύρο στην ΕΡΤ και τον σκανδαλώδη διαγωνισμό της DIGEA η οποία, ως μοναδική υποψήφια, με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα και αμφιλεγόμενες διαδικασίες «πήρε» το ψηφιακό φάσμα.

Είναι προφανές το ασυμβίβαστο ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, να είναι σύμβουλος της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η ίδια η Άννα Ασημακοπούλου ομολόγησε (αφήνοντας «στήλη άλατος» τον Χρ. Σπίρτζη!), σημείωναν την Τετάρτη πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, όπως θα διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο «Κόκκινο», ο Ν. Παππάς επανέλαβε ότι πρόκειται για μείζον πολιτικό ζήτημα:

«Προφανές το ασυμβίβαστο, επιφέρει πειθαρχική ευθύνη τη ομολογία Ασημακοπούλου»

Όπως σημειώνουν πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, είναι προφανές το ασυμβίβαστο ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, να είναι σύμβουλος της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η ίδια η Αννα Ασημακοπούλου ομολόγησε.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 4070/2012, όπως ισχύει, ορίζει ότι ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για το λόγο αυτό, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας. Η ομολογία ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ λειτουργεί ως σύμβουλος βουλευτή συνιστά παράβαση της προαναφερθείσας νόμιμης υποχρέωσης και επιφέρει πειθαρχική ευθύνη σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4070/2012.

Προφανώς και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θεωρεί αυτονόητη την πρόθεση της ΕΕΤΤ να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την υπόθεση του κ. Παπαουλάκη.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, είναι ο άνθρωπος που:

  • «τράβηξε την πρίζα» της ΕΡΤ, υλοποιώντας το «μαύρο» της Κυβέρνησης ΝΔ.

  • πρωταγωνίστησε στη διενέργεια του διαγωνισμού για την παράδοση του φάσματος στη Digea, ως μοναδική υποψήφια, με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα και αμφιλεγόμενες διαδικασίες.

Νωρίτερα την Τετάρτη, πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής δήλωναν «άναυδες» με το γεγονός ότι ένα στέλεχος ανεξάρτητης Αρχής παραβρίσκεται σε συνάντηση κομματικών στελεχών, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο και ασυμβίβαστο με τον ρόλο της ανεξάρτητης Αρχής το θέμα. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές, επισημαίνουν ότι δεν εμπλέκονται επ’ ουδενί σε γεγονότα και καταστάσεις των ανεξάρτητων Αρχών εκφράζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη προς τον θεσμικό ρόλο που αυτές επιτελούν.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ομολογία Ασημακοπούλου για τον Αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ δημιουργεί μείζον θέμα

«Είναι αδιανόητο ακόμα και για τη ΝΔ, να έχει ως σύμβουλό της τον αντιπρόεδρο μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Η ομολογία της κ. Ασημακοπούλου, ότι ο  γνωστός για το μαύρο στην ΕΡΤ και τον σκανδαλώδη διαγωνισμό της DIGEA, Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νίκος Παπαουλάκης,  είναι σύμβουλός της, δημιουργεί μείζον θέμα», αναφέρει η Κουμουνδούρου τονίζοντας ότι «το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης τις Ανεξάρτητες Αρχές».

Το σχετικό ρεπορτάζ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news247, σε συνάντηση της τομεάρχη Επικοινωνίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ιδιωτικών ραδιοσταθμών Αττικής και περιφέρειας, στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, εμφανίστηκε ο Νίκος Παπαουλάκης, ο οποίος μάλιστα κάθισε δίπλα στη γαλάζια βουλευτή και συμμετείχε στην κουβέντα ως σύμβουλος της.

Κατά τη συζήτηση η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου φέρεται να πρότεινε στους  εκπροσώπους των ραδιοσταθμών να διατυπώσουν τις προτάσεις τους ώστε η  αξιωματική αντιπολίτευση να τις αξιοποιήσει ως θέσεις της  στην πρόταση νόμου που θα φέρει η κυβέρνηση.

Παραδέχεται ότι είναι σύμβουλος της η ΝΔ

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, και μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 η κ.Ασημακοπούλου υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστού για τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ Νίκο Παπαουλάκη. «Για μένα δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου. Ο κ. Παπαουλάκης, μπορεί να είναι σύμβουλος της ΝΔ για θέματα ψηφιακής πολιτικής», υποστήριξε συγκεκριμένα η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η ίδια απέφυγε να απαντήσει για την προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ για την απόφαση του ΕΣΡ που αποφάσισε να υπάρχουν επτά τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας με την τιμή εκκίνησης να είναι 35 εκατ. Ευρώ. Όπως είπε, έχουμε δημοκρατία, ο καθένας μπορεί να προσφεύγει στη δικαιοσύνη εάν νομίζει ότι θίγεται. Ας περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου είπε χαρακτηριστικά.

Στήλη άλατος ο Σπίρτζης!

«Έχω μείνει στήλη άλατος με τις δηλώσεις της κ. Ασημακοπούλου» δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και γνωστοποίησε ότι μίλησε με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος θα ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Παπαουλάκη

Ο υπουργός χαρακτήρισε εξωθεσμική την παρουσία του αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Νίκου Παπαουλάκη σε συνάντηση στελεχών της ΝΔ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΝEWS 247 είπε ότι «τα στελέχη της ΝΔ δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα όπως έκαναν και με την Taxibeat  και άλλες περιπτώσεις». «Τα στελέχη της ΝΔ αυτά κάνουν και μας κατηγορούν κι από πάνω» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών.

Σημείωσε ότι “όταν εμείς μιλούσαμε για τον τρόπο λειτουργίας των ανεξάρτητων Αρχών δεχόμασταν επιθέσεις, αλλά σήμερα, η κ. Ασημακοπούλου μας δικαιώνει πλήρως”.

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι η πρώτη γκρίζα ζώνη ήταν με τον χάρτη των τηλεοπτικών σταθμών , όπου κανείς δεν γνώριζε τι γινόταν και που είχε σχέση ο κ. Παπαουλάκης.  Πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαουλάκης -στη δεύτερη γκρίζα ζώνη – ήταν υπεύθυνος για τον διαγωνισμό όπου η DIGEA, με μετόχους τα επτά κανάλια ήταν η μόνη που πήρε μέρος στον διαγωνισμό για το ψηφιακό φάσμα.

Όπως είπε ο υπουργός ο κ. Παπαουλάκης είχε συμμετοχή και στην τρίτη γκρίζα ζώνη που είναι η μηδανική επιτήρηση της DIGEA, ενώ είναι υπεύθυνος και για το μαύρο στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε: Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τις Ανεξάρτητες Αρχές, να είναι τα μέλη τους και μέλη της ΝΔ και των τομέων ώστε να ελέγχους κανάλια, ραδιόφωνα, τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

«Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική η ενέργεια του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ» 

«Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική η ενέργεια του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ» επεσήμανε πηγή της Ανεξάρτητης Αρχής. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπαουλάκης δεν κρατά τα προσχήματα» τόνιζαν κύκλοι της ΕΕΤΤ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χρ. Σπίρτζης στο ραδιόφωνο 24/7:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην τηλεφωνική μας γραμμή είναι ο Υπουργός Υποδομών ο κύριος Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος οδεύει νομίζω προς τη Λάρισα ή προς το Βόλο δεν ξέρω πού και άκουσε και διάβασε φαντάζομαι και θέλει να παρέμβει. Κύριε Υπουργέ γεια σας!

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καλημέρα κύριε Αρβανίτη. Καλημέρα σε όλους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Η ΕΕΤΤ δική σας αρμοδιότητας είναι;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι έχει μετακινηθεί μαζί με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, στον αρμόδιο Υπουργό στον κύριο Παππά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στον κύριο Παππά. Πάρτε και τον κύριο Παππά τηλέφωνό σας παρακαλώ. Να σας ρωτήσω κύριε Σπίρτζη. Τον κύριο Παπαουλάκη τον ξέρετε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βεβαίως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για πέστε μας τι είναι ο κύριος Παπαουλάκης κατά τη γνώμη σας και τι στοιχεία έχετε εσείς και θέλω να μου πείτε και θεσμικά αφού είχατε την αρμοδιότητα πριν, αν μπορεί ο Αντιπρόεδρος, εμείς το είπαμε ως ατόπημα, να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις κομμάτων με επιχειρηματίες ή με συνδέσμους επιχειρηματιών;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κ Αρβανίτη πραγματικά έχω μείνει «άγαλμα», «στήλη άλατος», με αυτά που είπε η κυρία Ασημακοπούλου, όταν παραδέχτηκε δημόσια πριν λίγο στην εκπομπή σας, ότι ο κ. Παπαουλάκης είναι, σήμερα, μέλος του τομέα ψηφιακής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και τη συμβουλεύει.

Όταν εμείς καταγγέλλαμε τον τρόπο που λειτούργησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τον τρόπο που είχαν συγκροτηθεί και λειτουργούσαν οι Ανεξάρτητες Αρχές, υπήρχε ομοβροντία καταγγελιών εναντίον μας ότι εμείς θέλουμε να ελέγξουμε τις Ανεξάρτητες Αρχές, τη λειτουργία τους, ως Κυβέρνηση, την ανεξαρτησία τους και όλα τα υπόλοιπα.

Θεωρώ ότι η ομολογία της κυρίας Ασημακοπούλου σήμερα μας δικαιώνει απόλυτα, είναι μία από τις μαύρες περιόδους που περάσαμε στην αρχή της διακυβέρνησης, όταν υπήρχε ο γνωστός νόμος για τα κανάλια, αν θυμάστε το δεύτερο μέρος του είχε να κάνει με τα δίκτυα και με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Τότε οι καταγγελίες πήγαιναν κι έρχονταν ότι θέλουμε να βάλουμε όρους, να βάλουμε κανόνες στο πώς λειτουργεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το ποια είναι τα μέλη τους, και πώς λειτουργούν.

Η Νέα Δημοκρατία μαζί με τα κανάλια τότε και την ένωση των καναλαρχών μας κατακεραύνωνε. Σήμερα έρχεται και το παραδέχεται.

Άρα σήμερα, όλα αυτά που είχαμε πει τότε και είχαμε καταγγείλει και συγκεκριμένα για τον κύριο Παπαουλάκη , αναδεικνύονται, έτσι δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Αυτό που έχουμε να υπενθυμίσουμε είναι οι γκρίζες περίοδοι και οι γκρίζες ζώνες και η δράση του συγκεκριμένου αντιπροέδρου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχε ΕΔΕ ο Αντιπρόεδρος; Είχε θέμα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πώς να έχει θέμα αφού δεν υπήρχε πλαίσιο ποτέ για το πώς λειτουργεί η ΕΕΤΤ και γενικά οι Ανεξάρτητες Ρυθμιστικές Αρχές, που είναι πιο εξαρτημένες από την εξάρτηση κύριε Αρβανίτη;

Αυτό λέγαμε τότε και μας έβριζαν, μας λάσπωναν.

Ο κύριος Παπαουλάκης ήταν σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών επί Νέας Δημοκρατίας του κύριου Δασκαλάκη, σε εκείνη την περίοδο υπάρχει η πρώτη γκρίζα ζώνη, η πρώτη γκρίζα δραστηριότητα, που είναι στο πώς συντάχτηκε ο χάρτης συχνοτήτων για την DIGEA, για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Στο υπουργείο υπήρχε μία μελέτη πολύ συγκεκριμένη, την είχε παραλάβει η Υπηρεσία, βγήκε Υπουργική Απόφαση στη συνέχεια που δεν την έλαβε υπόψη και δεν ήξερε καμία Υπηρεσία πώς βγήκε αυτή η Υπουργική Απόφαση, από ποια μελέτη, ποιος την ενέκρινε και τα λοιπά. Όλα τα στοιχεία που έχουμε μαζέψει λένε ότι βγήκε μία Υπουργική Απόφαση που την έμαθαν όλοι από το φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης. Ήταν ο κύριος Παπαουλάκης εκεί σύμβουλος του κύριου Δασκαλάκη τότε.

Η δεύτερη γκρίζα ζώνη, η δεύτερη περίοδος, με τη γνωστή ανεξαρτησία των μελών της ΕΕΤΤ τότε, ήταν ο διαγωνισμός που έγινε για τις ψηφιακές συχνότητες. Και εκεί ο κύριος Παπαουλάκης ήταν ο υπεύθυνος αντιπρόσωπος της ΕΕΤΤ και για το διαγωνισμό, συμμετείχαν αρκετοί στη διαβούλευση, ενδιαφερόμενοι, τελικά κατέβηκε όπως θυμάστε ένας, η DIGEA, με μετόχους τα 7 κανάλια, και στη συνέχεια μπορεί να καταλάβει ο κάθε πολίτης που θα ασχοληθεί, γιατί κατέβηκε ένας.

Γιατί στη συνέχεια ο ένας που κατέβηκε και πήρε στην τιμή που πήρε τη διαχείριση των καναλιών, είχε να κάνει μία μικρότερη επένδυση λόγω του χάρτη συχνοτήτων που είχε εκδοθεί χωρίς καμία μελέτη από την Υπηρεσία ή από κάποιον άλλο που να έχει παραληφθεί από το Υπουργείο, άλλαξαν, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, απαράβατοι όροι του διαγωνισμού, όπως ο χρόνος που είχε τεθεί στο διαγωνισμό σαν απαράβατος όρος, όπως το τεχνοοικονομικό μοντέλο του πόσο θα χρεώνονταν οι τηλεοπτικοί σταθμοί και κυρίως αυτοί της περιφέρειας οι οποίοι υποφέρουν από τις χρεώσεις της DIGEA.

Υπήρχε άλλη γκρίζα περίοδος που ήταν η μηδενική επιτήρηση της DIGEA από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε όπως θυμάστε σε μαύρο στα ιδιωτικά κανάλια λόγω της μη λειτουργίας των συστημάτων τους.

Ε, αυτά είναι γνωστά και συνδέονται όλα με τον κύριο Παπαουλάκη. Όπως υπάρχουν και μαρτυρίες για τον κύριο Παπαουλάκη , ότι ήταν ένας από τους ανθρώπους που μετείχε στην επιχείρηση για το μαύρο της ΕΡΤ. Επώνυμες καταγγελίες.

Αυτό δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών. Θέλει Ανεξάρτητες Αρχές με μέλη που θα είναι, από ό,τι μας είπε η κυρία Ασημακοπούλου λίγο πριν, και μέλη της ψηφιακής πολιτικής, του τομέα της ψηφιακής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και των τομέων της, θα έρχονται και θα ελέγχουν τα κανάλια, τη DIGEA, τα ραδιόφωνα, τις εταιρείες τηλεφωνίας, τις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας, ανεξάρτητα, ως μέλη του τομέα της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ βάζω ένα ζήτημα Υπουργέ, δηλαδή όταν ο πολιτικός προϊστάμενος του Α ή Β κόμματος, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το συγκεκριμένο κόμμα, έχει δίπλα του τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ, της Ελληνικής επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας ή του ΕΣΡ θα έλεγα που δεν υφίσταται, λέω, σχήμα λόγου, και έρχεται η εταιρεία 24media να συζητήσει τα θέματά της, συζητάει τα θέματα της παρουσία του ΕΕΤΤ ή ντιλάρει;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εσείς τι λέτε κύριε Αρβανίτη;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ λέω ότι ντιλάρει.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Eμ, εσείς τι λέτε; Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα πλέον.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή πήγαν οι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών, παρουσία της ΕΕΤΤ , να συνομιλήσουν με την Νέα Δημοκρατία όπου ο συγκεκριμένος είναι σύμβουλος, ανοιχτά το είπε η κυρία Ασημακοπούλου, είναι σύμβουλος κόμματος και της ίδιας προσωπικά. Νομίζω δεν είναι πρόβλημα της κυρίας Ασημακοπούλου δεν το έχει καταλάβει είναι το πρόβλημα στον ίδιο τον κύριο Παπαουλάκη όχι ρεκαι Βεβαίως Περιμένω τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ και του οργάνου να δω τι θα πει.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν είναι το πρόβλημα στον κύριο Παπαουλάκη, αν θέλετε τη γνώμη μου, ο κύριος Παπαουλάκης διαχρονικά έτσι λειτουργεί, ως ανεξάρτητος νεοδημοκράτης σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Το πρόβλημα είναι το πώς η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται τις ανεξάρτητες αρχές, την λειτουργία τους και τα μέλη τους.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ένα θεσμικό πλαίσιο για τις ανεξάρτητες αρχές που είναι έτσι δομημένες για να μην έχουν κανέναν έλεγχο. Να σας πω ότι η ΕΕΤΤ δεν πέρασε από έλεγχο από το ελεγκτικό συνέδριο τον διαγωνισμό της DIGEA, έναν διαγωνισμό εκατομμυρίων. Δεν περνούσε από έλεγχο τίποτα, ούτε σε σχέση με την λειτουργία και τις δαπάνες της. Αν ένας δήμαρχος ή ένας υπουργός έκανε μία τέτοια λειτουργία, είχε μία τέτοια λειτουργία, θα ήταν στο δικαστήριο και πολύ σωστά θα ήταν.

Φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βρει το κόλπο. Το κόλπο είναι οι εξαρτημένες – ανεξάρτητες αρχές για να έρχεται σε διαπραγμάτευση με τις εταιρείες και τους υπόλοιπους που εξαρτώνται από τις εξαρτημένες – ανεξάρτητες αρχές που έχει στήσει. Αυτό αποκαλύπτεται σήμερα.

ΠΗΓΗ: left.gr

Διαβάστε επίσης