Μανταλένα Παπαδόπουλου : «Οι δημοσκοπήσεις δεν προεξοφλούν εκλογικά αποτελέσματα»

Σημεία απαντήσεων της εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή. 

Για τη διαγραφή της κ. Παπακώστα από τη ΝΔ:

Όταν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντώνται ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός με τον ακροδεξιό παροξυσμό, τότε διαγράφονται οι βουλευτές που δεν υιοθετούν λαϊκίστικες κραυγές. Η κ. Παπακώστα προτάθηκε από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένο, λόγω της εμπειρίας της στα θέματα για τα Αμεα, να συμβάλει στην αρμόδια επιτροπή, και το αποτέλεσμα ήταν η διαγραφή της.

Για το αν θα υπάρξει η δυνατότητα να υπάρξει ελάφρυνση των μέτρων με την έξοδο από τα μνημόνια:

Οι όποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν όταν η χώρα θα μπορεί να αποφασίζει ελεύθερα την οικονομική της πολιτική. Για να γίνει αυτό, πρώτος στόχος είναι η ρύθμιση του χρέους – η μόνη κυβέρνηση που το έθεσε είναι η σημερινή – διότι στους ρυθμούς που η χώρα καλείτο τόσα χρόνια να αποπληρώνει μεγάλα ποσά, έπρεπε να βρεθούν χρήματα από ταμεία άδεια γιατί λεηλατήθηκαν και από ένα κράτος το οποίο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ούτε για τις βασικές του ανάγκες. Και αναγκάστηκε αυτή η κυβέρνηση να υιοθετήσει κάποια μέτρα και αποτρέποντας παράλληλα κάποια άλλα. Αν καταφέρουμε να ρυθμίσουμε το χρέος και ταυτόχρονα να εφαρμόσουμε μια πολιτική η οποία θα στοχεύει στην αξιοποίηση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της χώρας, όπως είναι η πρωτογενής παραγωγή, ο τουρισμός, η μεταποίηση, τότε θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική.

Η Νέα Δημοκρατία ξεχνά ποιοι έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, την οποία καλείται η σημερινή κυβέρνηση, στην οποία οι ΑΝΕΛ συμμετέχουμε, να αντιμετωπίσει με έναν τρόπο που δεν θα πλήττει ακόμη περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες και θα δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην έξοδο από την επιτροπεία και στην ανάκαμψη της οικονομίας σταδιακά και με σταθερά βήματα. Η κυβέρνηση Σαμαρά δρομολογούσε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4% μέχρι το 2030.

Για τις δημοσκοπήσεις:

Οι δημοσκοπήσεις σε περίοδο που δεν είναι προεκλογική δίνουν ένα κλίμα της παρούσας στάσης των πολιτών, αλλά δεν προεξοφλούν εκλογικά αποτελέσματα. Έχει ενδιαφέρον να δούμε το ποσοστό των αναποφάσιστων. Υπάρχει μια δικαιολογημένη αντίδραση του κόσμου στην πολιτική που έχει ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουμε έχει πάρει δύσκολες αποφάσεις και ακολουθεί ένα μείγμα πολιτικής με στόχο να βγούμε από την επιτροπεία και να μπουν τα θεμέλια για την ανάπτυξη. Η προσπάθεια που γίνεται για την αύξηση των θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα για τη ρύθμιση του χρέους είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή πολιτικής στο φορολογικό και στα υπόλοιπα.

 

Διαβάστε επίσης