Μεταφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό μέσα στην βροχή και στο κρύο – Να πως θωρακίζει η κυβέρνηση το ΕΣΥ

Αυτά είναι τα θωρακισμένα νοσοκομεία της κυβέρνησης…

Κόλαφος για την κυβέρνηση είναι οι εικόνες που έρχονται από νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που «λυγίζουν» υπό τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, εξαιτίας της εκδικητικής κυβερνητικής πολιτικής που επιμένει να κρατάει εκτός ΕΣΥ 7.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς, την ώρα που η χώρα διανύει το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ασθενείς με πνευμονία και πυρετό που νοσούν από κορωνοϊό μεταφέρονται από τραυματιοφορείς μέσα στο κρύο και τη βροχή, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις. Σκεπασμένοι όπως όπως με κουβέρτες, οι ασθενείς που αναπνέουν με δυσκολία, μεταφέρονται σε μεγάλη απόσταση μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου.

«Είναι απίστευτο και τριτοκοσμικό» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τα βίντεο που αποτυπώνουν τις άθλιες συνθήκες στα νοσοκομεία. 

«Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσει κανείς την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς με κορωνοϊό» σημειώνει και καταγγέλλει ότι αυτή η κατάσταση επικρατεί από πέρσι τον χειμώνα: «Θέλω πραγματικά να επισημάνω την ανταπόκριση που έδειξε ο Διοικητής της Υγειονομικής περιφέρειας που παρά τις παρεμβάσεις του η διοίκηση του νοσοκομείου αδιαφορεί» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε επίσης