Δήμος Χαϊδαρίου: Ξεκίνησε το αντιπλημμυρικό έργο της λεωφόρου Αθηνών

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το αντιπλημμυρικό έργο της Λεωφόρου Αθηνών, έναν αγωγό ομβρίων υδάτων που θα λύσει τα προβλήματα απορροής από το Ποικίλο Όρος και που θα συνδεθεί με το υπόλοιπο δίκτυο της Αττικής. Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να αντιμετωπίσει πλημμυρικά φαινόμενα που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, στα οποία κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ μεγάλες ζημιές υπόκεινται και δομές του Δήμου.

Ο αγωγός, μήκους 1,5 χιλιομέτρου, ξεκινάει από την Ηρακλείτου και καταλήγει στην οδό Πύλου. Αποτελεί συνέχεια έργου που είχε σταματήσει στο ύψος του Κάμπινγκ το 2006. Το έργο, που είναι χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ, γίνεται πραγματικότητα μετά από πολλές πιέσεις και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου και η Τεχνική Υπηρεσία έχουν προσπαθήσει, σε συνεργασία και με τον εργολάβο αλλά και με τον άλλο εμπλεκόμενο Δήμο, του Περιστερίου, να διευκολύνουν τη διαδικασία ενεργοποίησης και εκτέλεσης του έργου. Έχουν ήδη κλείσει δύο από τις τέσσερις λωρίδες της Λεωφόρου Αθηνών στο ύψος της Πατριάρχου Σεργίου, ενώ, με απόφαση και του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει προχωρήσει στην παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση εργοταξίου στην οδό Κιλκίς.

Έχει ήδη ξεκινήσει η ενημέρωση των πολίτων και των καταστηματαρχών στους οποίος θα έχει επίπτωση η πρώτη φάση του έργου, οι οποίοι και κατανοούν την αναγκαιότητα του. Ο συνολικός χρόνος που αναμένεται πως θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση του είναι 18 μήνες, ενώ υπογραμμίζεται πως δεν θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας σε όλο το μήκος του δρόμου, αλλά θα κλείνουν κομμάτια 200-300 μέτρων, ανάλογα και με τις τεχνικές δυσκολίες που θα συναντάει ο εργολάβος.

Ο Δήμος καλεί τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες να δείξουν κατανόηση και υπομονή, γιατί τα πλεονεκτήματα από την πραγματοποίηση του έργου και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής θα μας σώσουν από καταστάσεις που δε θα ήθελε κανένας να ξαναζήσει. Δεν μπορεί να ξεχαστούν οι καταστροφές που έχουν βιώσει πολλοί συμπολίτες μας από τις πλημμύρες προηγούμενων ετών.

Για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία ολόκληρης της πόλης η Δημοτική Αρχή έχει εκπονήσει και καταθέσει 3 ακόμα μελέτες που αφορούν αντιπλημμυρικά έργα στο Βορειοδυτικό Δάσος, στην περιοχή Αφαία- Σκαραμαγκά και στο Στρατόπεδο. Γι’ αυτές τις μελέτες έχουν ήδη εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια.

Επίσης, έχει πραγματοποιηθεί αντιπλημμυρικό έργο από το Δήμο στη συμβολή των οδών Ρίμινι και Ιερού Λόχου, ενώ, αυτές τις ημέρες ξεκινά αντίστοιχο νέο έργο στην οδό Ελ Αλαμέιν στην περιοχή της Αστυθέας.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις σε συνδυασμό με το μεθοδικό και συνεχές καθαρισμό των φρεατίων θα δώσει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης.

Διαβάστε επίσης