Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου για τον Προβλήτα Νο 4 στο Σκαραμαγκά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου, εκφράζοντας την ομόθυμη επιθυμία των κατοίκων της πόλης μας αλλά και της Δυτικής Αθήνας, απαιτεί την άμεση παραχώρηση του προβλήτα Νο 4 στο Σκαραμαγκά ώστε να αξιοποιηθεί από την Τοπική Διοίκηση ως χώρος αναψυχής, για να είναι η πρόσβαση στη θάλασσά μας δικαίωμα για όλο το Λαό.

  

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που τα οικονομικά προβλήματα, στερούν το δικαίωμα για διακοπές στην πλειονότητα των λαϊκών στρωμάτων, είναι απαραίτητο να υπάρχει διέξοδος στο θαλάσσιο μέτωπο του Σκαραμαγκά με ταυτόχρονο καθαρισμό των θαλάσσιων ρύπων , ανάπλασης και ανάδειξης της παραλίας του.

Εξάλλου, παραχωρήσεις και παρεμβάσεις αξιοποίησης σε παραθαλάσσιες εκτάσεις, έχουν γίνει σε αρκετά σημεία, τόσο της ανατολικής και της νότιας Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη χώρα με αντίστοιχες αποδόσεις των εκτάσεων στην Τοπική Διοίκηση.

Είναι γνωστή σε όλους μας η ιστορική διαδρομή της περιοχής αυτής, όπου οι επιλογές κυβερνήσεων προηγούμενων δεκαετιών, καταδίκασαν σε «αφανισμό» ένα από τα πλέον θελκτικά σημεία της Δυτικής Αθήνας.

Κατά συνέπεια, αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση του κράτους, έστω και σήμερα, να επανορθώσει για τις επιλογές αυτές.

Η θάλασσα του Σκαραμαγκά είναι μέρος μιας θαυμάσιας περιοχής που κυριαρχεί το φυσικό κάλλος στην είσοδο- πύλη της Δυτικής Αθήνας.

Μονή Δαφνίου, Αρχαιολογικός χώρος Ιεράς Οδού, Όρος Αιγάλεω και Ποικίλο Όρος, Ιερό Αφροδίτης, Λίμνη Κουμουνδούρου, Θάλασσα Σκαραμαγκά, συνθέτουν μια περιοχή με σημαντικά Ιστορικά, Πολιτιστικά και Περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.

Η καταστροφή, η απαξίωση, ο βιασμός της φύσης, αποσυνθέτουν αυτό το υπέροχο σύνολο, αλλοιώνουν τα αγαθά που έχουν δημιουργήσει στο πέρασμα των χρόνων η φύση και ο άνθρωπος.

Η έκταση των 220 στρεμμάτων του προβλήτα Νο 4, είναι σαφές ότι έχει δημόσιο χαρακτήρα, αφού η καταπάτηση της παραλίας (100 στρέμματα) και το παράνομο μπάζωμα-επιχωμάτωσης στη θάλασσα (120 στρέμματα) δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν.

Το πολύχρονο αίτημα των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής έχει στηριχθεί με πολλές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, άρθρα στα ΜΜΕ, ερωτήσεις στη Βουλή.

Μετά από τα παραπάνω και με δεδομένη την απαίτηση του Λαού απόδοσης του χώρου του προβλήτα Νο 4 και της ελεύθερης ακτής, ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα στην παραχώρηση του προβλήτα No 4 στον Δήμο Χαϊδαρίου για  Δημόσια χρήση για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας.

 

Διαβάστε επίσης