Ο Δήμαρχος Βριλησσίων στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Βόρειου Τομέα

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 12 Οκτωβρίου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου.

 Στο επίκεντρο βρέθηκε η έγκαιρη και αποτελεσματική θωράκιση του Δήμου Βριλησσίων αλλά και των όμορων δήμων του Βόρειου Τομέα της Αττικής από έκτακτους κινδύνους λόγω των καιρικών φαινόμενων του χειμώνα (πλημμύρες, χιονοπτώσεις κ.λπ.).

Μεταξύ των προτεραιοτήτων που τέθηκαν είναι οι συνεχείς καθαρισμοί ρεμάτων και φρεατίων συλλογής ομβρίων, η απομάκρυνση διάσπαρτων υλικών από χώρους όπου εκτελούνται δημόσια ή ιδιωτικά έργα και η έγκαιρη προμήθεια αλατιού. Προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η συμβολή της κατασκευής και επέκτασης των δικτύων ομβρίων υδάτων, που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης στο Δήμο Βριλησσίων. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, καθώς και επικαιροποίησης των σχεδίων δράσης.

«Προετοιμαζόμαστε εγκαίρως, θωρακίζοντας την πόλη μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή, για να εξασφαλίσουμε ότι τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα δεν θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη ζωή της πόλης και των συμπολιτών μας –κάτι που πετύχαμε και πέρσι, με τη συμβολή όλων. Γι’ αυτό είναι σημαντική η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση όλων των πολιτών, αφού με τη συμβολή της καθεμιάς και του καθενός είναι βέβαιο ότι και φέτος θα πετύχουμε αυτό το στόχο», τόνισε ο Δήμαρχος Ξ. Μανιατογιάννης, μετά τη συνεδρίαση.

 

Διαβάστε επίσης