Πετρούπολη: Τοποθέτηση μετρητών για οσμές και ρύπους λόγω της γειτνίασης της Πετρούπολης με την χωματερή στη Φυλή

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ(«Δ.Α.Κ.») – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σχεδόν σε καθημερινή βάση και ανάλογα τη φορά του ανέμου οι πολίτες στην Πετρούπολη αντιλαμβανόμαστε μέσα από την έντονη δυσοσμία την ύπαρξη της χωματερής και των συνοδών εγκαταστάσεων στη Φυλή.

Οφείλουμε να μάθουμε λοιπόν τι είναι αυτό που πλημμυρίζει καθημερινά τον αέρα μας και πόσο επηρεάζει τη ζωή μας. Οι παρατάξεις που υπογράφουμε αυτό το Δελτίο Τύπου εδώ και καιρό το λέμε ξεκάθαρα. Να τοποθετηθούν άμεσα κατάλληλοι μετρητές σε σημεία με έντονη δυσοσμία ώστε να αποτυπωθεί η πραγματικότητα. Η δημόσια υγεία είναι το Νο1 ζήτημα.

Υπό αυτό το πρίσμα την Τετάρτη 23.11.2022  Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων ΔΑΚ Δημήτρης Ταλιούρας και Ενεργών Πολιτών Θέμης Μπουρνάς και Μανώλης Μπουσούνης μαζί με μέλη της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής των παρατάξεων που έχει συσταθεί επισκεφτήκαμε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης ώστε να διαπιστωθεί εάν η Διοίκηση του Δήμου έχει δώσει εντολή σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου[1] (ΔΣ εφεξής) για τοποθέτηση μετρητών για οσμές και ρύπους.

Διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια κατεύθυνση ενώ ακόμη πιο αποκαλυπτική για τις πραγματικές προθέσεις της Συνδιοίκησης ήταν ότι στην απόφαση του ΔΣ είχε απαλειφθεί η λέξη Άμεσα όσον αφορά την τοποθέτηση των μετρητών.

Δεν σταθήκαμε όμως στην αρνητική διαπίστωση και επιλέξαμε να συνεχίσουμε την ενημέρωση στους υπηρεσιακούς παράγοντες όπως και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών την ίδια μέρα για τη δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών για αυτό τον σκοπό μέσα από το Φιλόδημος 2 του Υπουργείου Εσωτερικών. Τους κοινοποιήσαμε με κάθε λεπτομέρεια αυτή τη δυνατότητα.

Αναμένουμε επίσημη πλέον δημόσια ενημέρωση από τη Συν διοίκηση για τις ενέργειες της γύρω από αυτό θέμα.

Στην προαναφερόμενη επίσκεψη μας στην Τεχνική Υπηρεσία ζητήσαμε και ενημέρωση σχετικά με θέματα που άπτονται την ανάγκη προστασίας του Άλσους Αγίου, την σχολική υποδομή, την φύλαξη των σχολικών μονάδων κ.α.

Όπως τονίστηκε και παραπάνω για εμάς η Δημόσια Υγεία είναι το Νο 1 ζήτημα και γι’ αυτό καλούμε όλες και όλους να ενημερωθούμε και να αγωνιστούμε για το ζήτημα των απορριμμάτων αλλά και για τη μετατροπή του πρώην ΙΚΑ στην Κονίτσης σε πολυδύναμο Κέντρο Υγείας 24ωρης λειτουργίας καθώς η πόλη μας υπολείπεται σημαντικά σε δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Διαβάστε επίσης