Πώς ξηλώθηκε το κύκλωμα των αστυνομικών με τις πλαστές ταυτότητες -Τα 25.000 ευρώ ταρίφα και η αποκάλυψη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 25 Ιανουαρίου 2021 εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να κινείται στο Χαλάνδρι ένας κακοποιός, ο οποίος, σε έλεγχο που του έγινε, επέδειξε την ταυτότητα, την οποία, όπως προέκυψε, είχε προμηθευτεί από το κύκλωμα.

Όπως φαίνεται στην ταυτότητα, χρησιμοποιούσε τα στοιχεία Αλέξιος Τσβέτκοφ, με τόπο γέννησης το Σουχούμι της Απχαζίας.

Ημερομηνία έκδοσης έφερε την 7η Φεβρουαρίου 2020, με εκδούσα αρχή το Τμήμα Ασπροπύργου, στο οποίο υπηρετούσε ως διοικητής ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 320.000 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος, όπως προέκυψε, είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό των εσωτερικών υποθέσεων, ότι στις 25/7/2014 από το Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα είχε εκδοθεί ακόμα ένα δελτίο ταυτότητας, στο πλαίσιο δράσης της οργάνωσης, για τον ίδιο, με στοιχεία Τσβέτκοβ Ελεξέι. Ο Τσβέτκοβ συνελήφθη στις 25/1/2021 από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου και -όπως προέκυψε δακτυλοσκοπικά- είχε σημανθεί ως Leskaj Mario, του Darvish Γεν, 26/3/1980 στην Αλβανία, ο οποίος είχε κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Στις 15/12/2015 συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ο υπήκοος Αλβανίας Leskaj Mario, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών. Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε η ταυτότητα με στοιχεία Τσβέτκοβ, χωρίς ωστόσο να ακυρωθεί.

Έτσι, στις 7/2/2020, έχοντας αποφυλακιστεί, πήγε στο Τμήμα Ασπροπύργου, όπου αφού δήλωσε την απώλεια της ταυτότητας με στοιχεία Τσβέτκοβ, το οποίο ήταν κατασχεμένο από τη Δίωξη Ναρκωτικών, εξέδωσε νέο δελτίο.
Η καταγγελία

Στις 25/2/2021 στις Εσωτερικές Υποθέσεις έφτασε ανώνυμη επιστολή με καταγγελία, η οποία περιείχε πληροφορίες για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενης από τους …, οι οποίοι μαζί με το σχετικό δίκτυο που είχαν αναπτύξει σε αστυνομικές υπηρεσίες και δήμους προέβαιναν συστηματικά στην «κατά παραγγελία» έκδοση δελτίων ταυτότητας, διαβατηρίων σε αλλοδαπούς, κυρίως Αλβανούς και Ρώσους υπηκόους, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και σε αλλοδαπές που εργάζονται σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Το χρηματικό όφελος που αποκόμιζε η οργάνωση για κάθε έκδοση, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ανερχόταν σε 30.000-35.000 ευρώ.

Ωστόσο, τόσο στις 16/4/2021 όσο και στις 12/7/2021 έφτασαν στους «Αδιάφθορους» ακόμα δύο ανώνυμες επιστολές με καταγγελίες -πιθανολογείται ότι τις έστειλε το ίδιο άτομο-, όπου περιέγραφαν με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν, ενώ περιέγραφαν και συγκεκριμένες περιπτώσεις έκδοσης ταυτοτήτων, διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, στις 16/4/2021, η καταγγελία ανέφερε:

«… Τελευταία ταυτότητα που έβγαλε ο … ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, στη Γλυφάδα. Πήγαν εκεί αυτός, ο …. Και κανα δύο ακόμα την Παρασκευή το μεσημέρι και κατά τις δυόμιση που είχαν φύγει όλοι και βγάλανε ταυτότητα σε μία γυναίκα γύρω στα 50, Ρωσίδα, με ξανθά κοντά μαλλιά.

Η ταυτότητα πήγε 25 χιλιάρικα. Ο ταυτοτητάς της Γλυφάδας πήρε τα 10. Μάρτυρας ήταν ένας Καζακστανός απ’ το Μενίδι ο … Λένε ότι θα της βγάλουν και διαβατήριο. Γι’ αυτό ο διαβατηράς θα πάρει ένα πεντοχίλιαρο. Την άκρη με τον … στη Γλυφάδα την έχει ο κουμπάρος του… και απ’ ό,τι έμαθα είπαν ότι θα βγάλουν και άλλη ταυτότητα τον Μάιο πάλι εκεί και θα συνεργαστούν όλοι μαζί ξανά. Να έχετε το νου… σας».

Διαβάστε επίσης