Σίμος Βαγγέλης: Λύση εδώ και τώρα για τη χωματερή της Φυλής

Συνέντευξη τύπου του δημάρχου της Πετρούπολης.

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε εχθές 18/10/2017 στο δημαρχείο της Πετρούπολης με βασικό θέμα : Το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή.

Ο Δήμαρχος κος Σίμος Βαγγέλης στην τοποθέτησή του τόνισε το κλείσιμο της χωματερής, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη γιατί αν τριάντα χρόνια πριν πρόβλεπαν ότι στο μέλλον θα υπάρξει πρόβλημα, σήμερα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο, σήμερα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, η ζωή τών συμπολιτών μας αλλά και όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου είναι σε κίνδυνο.

Επίσης τόνισε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε τα τεράστια κέρδη πού απομυζούν οι διαφορές εταιρείες ανακύκλωσης από των καθημερινό πλούτο πού παράγουμε όλοι εμείς θα πρέπει να γυρίζει σε εμάς, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω ενός κεντρικού σχεδιασμού, και βέβαια να υπάρχει μία κυβέρνηση πού να θέλει αυτών των κεντρικό σχεδιασμό, και όχι να είναι απλός μια προεκλογική υπόσχεση.

Ο λαός της πόλης μας πρέπει να ενημερωθεί, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει:

•    Να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής, να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
•    Να ακυρωθεί η επιλογή του παλιού Λατομείου Μουσαμά ως χώρου υποδοχής αποβλήτων.
•    Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στη διαχείριση των απορριμμάτων.
•    Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
•    Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση, στις ΣΔΙΤ και στις συμβάσεις παραχώρησης.
•    Να διασφαλισθούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στους δήμους.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του κάλεσε τους κατοίκους της Πετρούπολης να δώσουν βροντερό παρών στην κινητοποίηση που διοργανώνεται από το Δήμο Πετρούπολης την Τρίτη 24  Οκτωβρίου στης 19:00 στην πλατεία Ηρώων Αγωνιστών 1821 ( Στρογγυλή Πλατεία).

Διαβάστε επίσης