Συνάντηση του Δημάρχου Χαϊδαρίου με τον Δήμαρχο Πατρέων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, και τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θεόδωρο Τουλγαρίδη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα των παιδικών σταθμών, της κατάστασης που επικρατεί γύρω από τη λειτουργία τους, τις διαμορφωμένες ανάγκες που υπάρχουν αλλά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα πριν τη μετάβαση τους στην ενημερωτική συνάντηση που είχε συγκαλέσει με 203 Δημάρχους η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η ενημέρωση από την αρμόδιο Υπουργό επιβεβαίωσε τις προθέσεις της Κυβέρνησης να μην καλύψει τις συνολικές ανάγκες λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, ενώ ταυτόχρονα δεν προβλέπεται καμία χρηματοδότηση για τη δημιουργία νέων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Υπουργού, μέχρι 75000€ θα δοθούν για τις απαιτούμενες εργασίες, ποσό που δε φτάνει ούτε για τα βασικά σε έναν σταθμό, πόσο μάλλον για το σύνολο των Σταθμών σε κάθε Δήμο.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις ανάγκες των παιδιών μας σαν θέμα ήσσονος σημασίας, κάτω από το πρίσμα μιας πολιτικής στην υπηρεσία των λίγων

Διαβάστε επίσης