356 επαφές Χριστοφοράκου με οικογένεια Μητσοτάκη

Αποκαλυπτική για το σκάνδαλο της Siemens και τη διαπλοκή του επικεφαλής της πολυεθνικής στην Ελλάδα με το πολιτικό σύστημα, είναι η κατάθεση της ιδιαιτέρας γραμματέως Κατερίνας Τσακάλου στη δίκη που διεξάγεται αυτές τις μέρες και προπαντός το ημερολόγιο με τις 7.000 σελίδες που έχει κατασχεθεί.
Εκεί καταγράφονται συναντήσεις, τηλεφωνικές επαφές, συνεννοήσεις με πολιτικά πρόσωπα, καθώς και ¨δωράκια¨ που έχουν δοθεί. «Δωράκια»  από lpatop μέχρι κουζίνες.
Το εντυπωσιακό είναι πως οι επαφές Χριστοφοράκου είναι πολύ συχνές με πολιτικούς που ανήκουν στα δύο μεγάλα κόμματα της εποχής, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.
Ομως, τα περισσότερα ραντεβού και επαφές, όπως αποκαλύπτει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontranews» γίνονται με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη.
Αναλυτικά σύμφωνα με το ημερολόγιο της κυρίας Τσακάλου ο Κώστας Μητσοτάκης έχει 23 συναντήσεις και 98 επαφές σύνολο 121, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 30 συναντήσεις και 60 επαφές σύνολο 90, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δύο συναντήσεις άλλα 30 τηλεφωνικές επαφές.
Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι δεύτερη μετά τον Κώστα Μητσοτάκη με 30 συναντήσεις και 72 επαφές σύνολο 102, η Κατερίνα Μητσοτάκη έχει τέσσερις συναντήσεις και 14 επαφές, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη 4 επαφές».
Ομως, δεν είναι μόνο τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη συνομιλητές και συνδαιτημόνες του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Τα ονόματα των στελεχών που δημοσιεύει που δημοσιεύει η εφημερίδα είναι: Ντόρα Μπακογιάννη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυπραίου (συνεργάτης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη), Ισίδωρος Κούβελος, Γιώργος Αλογοσκούφης (Δίκα σύζυγος Αλογοσκούφη), Λιάπης, Παπαθανασίου, Δούκας».
Παραπονεμένη δεν μπορεί να είναι και η άλλη πλευρά, δηλαδή το ¨πράσινο¨ στρατόπεδο, αφού φιγουράρουν πολλά ονόματα που παραθέτει η «Κυριακάτικη Kontranews», όπως:  «Τσουκάτος, Τσοχατζόπουλος, Βερελής, Ρόβλιας, Γείτονας, Ισμήνη Τσουκάτου, Παπαντωνίου, Τραυλός, Παπουτσής, Κονιδάρης (υπουργός παιδείας).
«Με όλα αυτά τα πρόσωπα υπάρχουν συχνές επαφές, είτε ραντεβού που κλείνονται ή ακυρώνονται, είτε τηλεφωνικές επικοινωνίες, είτε συμμετοχή σε συσκέψεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρονται συνεργάτες των πολιτικών με τους οποίους υπάρχει επικοινωνία», επισημαίνει η εφημερίδα στο δημοσίευμά της.
Όπως φαίνεται λοιπόν από τις σημειώσεις στο ημερολόγιό της Κατερίνα Τσακάλου, ο Χριστοφοράκος διατηρεί τακτικές διαχρονικές σχέσεις με πληθώρα παραγόντων του πολιτικού κόσμου της χώρας.
Συναλλαγές για κουζίνες και laptop ή για μικρές εξυπηρετήσεις ανθρώπων του πολιτικού κόσμου.
Για παράδειγμα αναφέρεται «Γκραμπόφσκι να σταλεί Laptop όμοιο με Σπυρόπουλου» ή «να  παραδοθεί λάπτοπ σε Σπυρόπουλο».
Διαβάστε επίσης